Ψαρόσουπα
Κατηγορία: ΣούπεςΠροετοιμασία
45
λεπτάΜαγείρεμα
40
λεπτάΣυστατικά
- Για την σούπα:
1 κιλό ψάρια διάφορα (σκορπίνες, χελιδονόψαρα, μπακαλιάρος)
3 καρότα
5 πατάτες
1 κρεμμύδι
Σέλινο, μισή ρίζα + 3 κλωναράκια
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα
- Για το αυγολέμονο:
1 αυγό
2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ψάρια για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα, στραγγίζουμε και το ζουμί το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε στο ζουμί όλα τα λαχανικά κομμένα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλά 10 λεπτά.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα αγκάθια και τα προσθέτουμε στην σούπα, σβήνουμε τη φωτιά.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε την σούπα.

Αξιολόγησε