Ψαρόσουπα

Ψαρόσουπα

Recipe by Δέσποινα ΚοτανίδουΚατηγορία: Σούπες
Προετοιμασία

45

λεπτά
Μαγείρεμα

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για την σούπα:
  • 1 κιλό ψάρια διάφορα (σκορπίνες, χελιδονόψαρα, μπακαλιάρος)

  • 3 καρότα

  • 5 πατάτες

  • 1 κρεμμύδι

  • Σέλινο, μισή ρίζα + 3 κλωναράκια

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Λάδι

  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα

  • Για το αυγολέμονο:
  • 1 αυγό

  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ψάρια για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε τα ψάρια σε πιατέλα, στραγγίζουμε και το ζουμί το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε στο ζουμί όλα τα λαχανικά κομμένα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για αλλά 10 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα αγκάθια και τα προσθέτουμε στην σούπα, σβήνουμε τη φωτιά.
  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε την σούπα.
Ψαρόσουπα