Μυδοπίλαφο
Κατηγορία: Θαλασσινά – ΨάριαΠροετοιμασία
30
λεπτάΜαγείρεμα
30
λεπτάCalories
300
kcalΣυστατικά
250γρ. ρύζι νυχάκι
180γρ. μύδια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ ντομάτα, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες
50ml ελαιόλαδο
20ml ούζο
750ml ζεστό νερό
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ωμό ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μύδια χρησιμοποιώντας το σύρμα για το καθάρισμα των πιάτων, ώστε να βγάλουμε το χώμα. Αφαιρούμε τις τριχούλες που έχουν τα μύδια πάνω τους.
- Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε με βρεγμένο χαρτί και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Ζεσταίνουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία κουτάλα.
- Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Ανακατεύουμε συχνά, ώστε να μην κολλήσει το ρύζι.
- Σβήνουμε με ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Μόλις βράσει το ρύζι, αφαιρούμε τα μύδια από το ψυγείο, τα αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, κλείνουμε με το καπάκι και όταν ανοίξουν όλα τα μύδια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε ζεστό πασπαλίζοντας με ωμό ελαιόλαδο

Αξιολόγησε