Κρεατόσουπα

Κρεατόσουπα

Recipe by Δέσποινα ΚοτανίδουΚατηγορία: Σούπες
Προετοιμασία

20

λεπτά
Μαγείρεμα

90

λεπτά

Συστατικά

  • Για την σούπα:
  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)

  • 1 κρεμμύδι

  • 5 καρότα

  • 5 πατάτες

  • Σέλινο

  • Λάδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Για το αυγολέμονο:
  • 1 αυγό

  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια (όχι πολύ μεγάλα), τα βάζουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  • Όταν σωθεί το ζουμί που βγάζει το κρέας το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Σε καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε λίγο το κρέας.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ολόκληρο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε.
  • Ελέγχουμε αν το κρέας και τα λαχανικά είναι μαλακά. 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το σέλινο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Όταν είναι έτοιμα κάνουμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε την σούπα.
Κρεατόσουπα