Κρεατόσουπα
Κατηγορία: ΣούπεςΠροετοιμασία
20
λεπτάΜαγείρεμα
90
λεπτάΣυστατικά
- Για την σούπα:
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
1 κρεμμύδι
5 καρότα
5 πατάτες
Σέλινο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
- Για το αυγολέμονο:
1 αυγό
2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια (όχι πολύ μεγάλα), τα βάζουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Όταν σωθεί το ζουμί που βγάζει το κρέας το βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Σε καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε λίγο το κρέας.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες κομμένα σε κύβους, το κρεμμύδι ολόκληρο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε.
- Ελέγχουμε αν το κρέας και τα λαχανικά είναι μαλακά. 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε το σέλινο ψιλοκομμένο, το πιπέρι και το αλάτι.
- Όταν είναι έτοιμα κάνουμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε την σούπα.
Αξιολόγησε