Αλμυρά Κρουασάν με Τυρί

Αλμυρά Κρουασάν με Τυρί

Recipe by Litsa ZiourkaΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Μερίδες

48

κομμάτια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

25

λεπτά
Φούσκωμα

70

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1300γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)

  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά

  • 200γρ. ζαχαρούχο

  • 4 αυγά

  • 2 κ.γ. αλάτι

  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο

  • 2 ποτήρια νερό

  • Για τη γέμιση:
  • 300γρ. φέτα

  • 1 συσκευασία κρέμα τυρί

  • Για την επάλειψη:
  • Αυγό

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση:
  • Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και την ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού.
  • Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με 1 ποτήρι νερό.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τα αυγά, το αλάτι, το σπορέλαιο, το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ζύμη ελαστική και μαλακή.
  • Αφήνουμε τη ζύμη 40 λεπτά σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Την χωρίζουμε σε 6 ίσια κομμάτια, περίπου 400γρ. το καθένα.
  • Κάθε κομμάτι ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο και κόβουμε 8 τρίγωνα. Γεμίζουμε με μια κουταλιά από την γέμιση, τυλίγουμε σε κρουασάν. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με αυγό.
  • Αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
Αλμυρά Κρουασάν με Τυρί