Αλμυρά Κρουασάν με Τυρί
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΜερίδες
48
κομμάτιαΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
25
λεπτάΦούσκωμα
70
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
1300γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
200γρ. ζαχαρούχο
4 αυγά
2 κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 ποτήρια νερό
- Για τη γέμιση:
300γρ. φέτα
1 συσκευασία κρέμα τυρί
- Για την επάλειψη:
Αυγό
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και την ανακατεύουμε με την κρέμα τυριού.
- Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με 1 ποτήρι νερό.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, τα αυγά, το αλάτι, το σπορέλαιο, το υπόλοιπο νερό, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ζύμη ελαστική και μαλακή.
- Αφήνουμε τη ζύμη 40 λεπτά σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Την χωρίζουμε σε 6 ίσια κομμάτια, περίπου 400γρ. το καθένα.
- Κάθε κομμάτι ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο και κόβουμε 8 τρίγωνα. Γεμίζουμε με μια κουταλιά από την γέμιση, τυλίγουμε σε κρουασάν. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με αυγό.
- Αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.
Αξιολόγησε