Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

Recipe by Anna KaramanoliΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει

  • 200γρ. βούτυρο φρέσκο

  • 150γρ. σπορέλαιο

  • 250γρ. ξινόγαλο

  • 400γρ. ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 1 κ.σ. κακάο

  • 2 κ.σ. ξύδι λευκό

  • 1 κ.γ. σόδα

  • 2-3 βανίλιες

  • 1 πρέζα αλάτι

  • ¼ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

  • Για το Frosting τυριού:
  • 2 πακέτα τυρί μασκαρπόνε

  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

  • 600γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να τα απορροφήσει το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το αλάτι, τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη στο ξύδι και ανακατεύουμε.
  • Διαλύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξινόγαλο και ρίχνουμε το κακάο στο αλεύρι.
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ εναλλάξ μια αλεύρι μια το ξινόγαλο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
  • Βάζουμε σε ταψάκι με διάμετρο 25-27εκ. αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου.
  • Όταν το βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσει λίγο το βγάζουμε από το ταψάκι και το αφήνουμε μερικές ώρες να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  • Για το Frosting τυριού:
  • Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει.
    Στη συνέχεια ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη. το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ.
  • Για την συναρμολόγηση του κέικ:
  • Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζόντια.
  • Παίρνουμε το κάτω κομμάτι το βάζουμε στην πιατέλα και στρώνουμε το μισό frosting.
  • Τοποθετούμε επάνω το άλλο κομμάτι και βάζουμε την άλλη στρώση με το frosting.
  • Διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Μπορούμε να κόψουμε μια λεπτή φλούδα από το κέικ, να το τρίψουμε στο μπλέντερ και με το τρίμμα να πασπαλίσουμε το κέικ.
Red Velvet Cake