Red Velvet Cake
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για το κέικ:
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει
200γρ. βούτυρο φρέσκο
150γρ. σπορέλαιο
250γρ. ξινόγαλο
400γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ξύδι λευκό
1 κ.γ. σόδα
2-3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
¼ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
- Για το Frosting τυριού:
2 πακέτα τυρί μασκαρπόνε
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
600γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Για το κέικ:
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να τα απορροφήσει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια το αλάτι, τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη στο ξύδι και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ξινόγαλο και ρίχνουμε το κακάο στο αλεύρι.
- Αρχίζουμε να ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ εναλλάξ μια αλεύρι μια το ξινόγαλο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, ανακατεύοντας απαλά.
- Βάζουμε σε ταψάκι με διάμετρο 25-27εκ. αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου.
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσει λίγο το βγάζουμε από το ταψάκι και το αφήνουμε μερικές ώρες να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
- Για το Frosting τυριού:
- Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη. το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. - Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας απαλά και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ.
- Για την συναρμολόγηση του κέικ:
- Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζόντια.
- Παίρνουμε το κάτω κομμάτι το βάζουμε στην πιατέλα και στρώνουμε το μισό frosting.
- Τοποθετούμε επάνω το άλλο κομμάτι και βάζουμε την άλλη στρώση με το frosting.
- Διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Μπορούμε να κόψουμε μια λεπτή φλούδα από το κέικ, να το τρίψουμε στο μπλέντερ και με το τρίμμα να πασπαλίσουμε το κέικ.

Αξιολόγησε