Κέικ Κατσαρόλας

Κέικ Κατσαρόλας

Recipe by Maria TerzidouΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 2 κούπες αλεύρι

  • 1½ κούπα άχνη ζάχαρη

  • 2 κ.γ. κακάο

  • 2 βανίλιες

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γ. σόδα

  • 1 κούπα γάλα

  • ½ κούπα χυμό πορτοκάλι

  • 4 κ.σ. σπορέλαιο

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • Για το γλάσο:
  • 150γρ. κουβερτούρα

  • 100ml γάλα εβαπορέ

  • 1 κ.γ. γλυκόζη

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού.
  • Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά (εκτός από το κακάο) και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
  • Βάζουμε σε άλλο μπολ λίγο από το μείγμα και προσθέτουμε το κακάο.
  • Σε ένα μικρό ταψάκι (διαμέτρου 20εκ.) βάζουμε λαδόκολλα.
  • Αδειάζουμε τα μείγματα εναλλάξ, λευκό μείγμα και μείγμα σοκολάτας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό να βράσει και τοποθετούμε το σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό.Κέικ Κατσαρόλας
  • Τοποθετούμε το ταψάκι πάνω στο σκεύος, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.Κέικ Κατσαρόλας
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
  • Για το γλάσο:
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και τη γλυκόζη, σε μπεν μαρί.
  • Περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ και το στολίζουμε.
Κέικ Κατσαρόλας