Κέικ Κατσαρόλας
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
40
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
2 κούπες αλεύρι
1½ κούπα άχνη ζάχαρη
2 κ.γ. κακάο
2 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 κούπα γάλα
½ κούπα χυμό πορτοκάλι
4 κ.σ. σπορέλαιο
½ κ.γ. αλάτι
- Για το γλάσο:
150γρ. κουβερτούρα
100ml γάλα εβαπορέ
1 κ.γ. γλυκόζη
Εκτέλεση
- Για το κέικ:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά (εκτός από το κακάο) και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.
- Βάζουμε σε άλλο μπολ λίγο από το μείγμα και προσθέτουμε το κακάο.
- Σε ένα μικρό ταψάκι (διαμέτρου 20εκ.) βάζουμε λαδόκολλα.
- Αδειάζουμε τα μείγματα εναλλάξ, λευκό μείγμα και μείγμα σοκολάτας.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό να βράσει και τοποθετούμε το σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό.
- Τοποθετούμε το ταψάκι πάνω στο σκεύος, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
- Για το γλάσο:
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και τη γλυκόζη, σε μπεν μαρί.
- Περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ και το στολίζουμε.

Αξιολόγησε