Τούρτα με Κρέμα Καρύδας

Τούρτα με Κρέμα Καρύδας

Recipe by Dina DorizaΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 

30

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 4 αυγά μεγάλα χωρισμένα

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (για σοκολατένιο παντεσπάνι αφαιρούμε 3 κ.σ. αλεύρι και προσθέτουμε 3 κ.σ. κακάο)

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1/3 της κούπας χλιαρό νερό

  • 2 βανίλιες

  • 3 κ.σ. κακάο

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Λεμόνι

  • Για την κρέμα:
  • 2 κουτιά Morfat

  • 300γρ. τυρί κρέμα

  • 200ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)

  • 2 1/2κουπες ζάχαρη άχνη

  • 1 κούπα καρύδα τριμμένη

  • Για το σιρόπι:
  • 1 κούπα νερό

  • 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι (ή λικέρ καρύδας)

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγες σταγόνες λεμόνι και μια πρέζα αλάτι σε μαρέγκα.
  • Πριν πήξει ξεκινάμε και ρίχνουμε σιγά σιγά την μισή ποσότητα της ζάχαρης. Συνεχίζουμε μέχρι η μαρέγκα να στέκεται.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη να φουσκώσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το χλιαρό νερό.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους το αλεύρι εναλλάξ με την μαρέγκα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το υλικό. Καλό είναι να κρατήσουμε μια ποσότητα μαρέγκας να την βάλουμε στο τέλος.
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 24εκ. λαδόκολλα, το βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά.
  • Για την κρέμα:
  • Χτυπάμε την Morfat με την άχνη ζάχαρη και το γάλα μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Κρατάμε το 1/3 της κρέμας για την επικάλυψη και στην υπόλοιπη ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα.
  • Για το σιρόπι:
  • Βάζουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Συναρμολόγηση:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι στα τρία.
  • Βάζουμε το παντεσπάνι σε πιατέλα και το σιροπιάζουμε.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα καρύδας.
  • Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα καρύδας.
  • Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε.
  • Με την κρέμα (χωρίς την καρύδα) καλύπτουμε ομοιόμορφα το πάνω μέρος και τα πλαϊνά και στολίζουμε την τούρτα.