Κέικ Πορτοκάλι – Σοκολάτα

Κέικ Πορτοκάλι – Σοκολάτα

Recipe by Dina DorizaΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

50

λεπτά

Συστατικά

  • 1 βιτάμ

  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη

  • 5 αυγά

  • 1 γιαούρτι

  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

  • 1 φακελάκι σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει. 
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το χτυπάμε ίσα να ανακατευθεί το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στις σταγόνες σοκολάτας , τις προσθέτουμε στο μείγμα και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 50 λεπτά.