Ζελεδάκια με Χυμό Πορτοκαλιού
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΠροετοιμασία
30
λεπτάΑναμονή
6
ώρεςΣυστατικά
- Για τα ζελεδάκια:
500ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
4 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. βούτυρο
- Για την επικάλυψη:
Ινδική καρύδα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βρέχουμε με νερό ποτήρια σωλήνα, τα γεμίζουμε με το μείγμα και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Στη συνέχεια το βγάζουμε από τα ποτήρια, το κυλάμε στην καρύδα και το κόβουμε.
Σημειώσεις
- Μπορούμε να τα κάνουμε και με άλλους χυμούς, της αρεσκείας μας.
Αξιολόγησε