Κερασόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
600γρ. κεράσια
50γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
200γρ. γιαούρτι
100γρ. σπορέλαιο
1 βανίλια
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. βάζουμε το βούτυρο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο να λιώσει.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, καλύπτουμε τη βάση με κεράσια (από τα οποία έχουμε αφαιρέσει προηγουμένως τα κουκούτσια), τα πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ και την καστανή ζάχαρη και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, τη βανίλια, το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα κεράσια και προσθέτουμε τα υπόλοιπα κεράσια, τα οποία βυθίζονται στο μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα.
Πριν το βγάλουμε από φούρνο, το δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, να είναι στεγνό. - Αφήνουμε την κερασόπιτα να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε.
Σημειώσεις
- Μια μπάλα παγωτό στο σερβίρισμα το απογειώνει.
Τέλεια θα την φτιάξω οπωσδήποτε.