Cinnamon Rolls
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΜερίδες
12
κομμάτιαΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΑναμονή
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
250γρ. γάλα
9γρ. μαγιά ξηρή
120γρ. ζάχαρη
80γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά, θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. αλάτι
700γρ. αλεύρι για τσουρέκι + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- Για τη γέμιση:
100γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
150γρ. μαύρη ζάχαρη
20γρ. κανέλα
- Για το γλάσο:
200γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
100γρ. μαλακό βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
1 κ.σ μέλι
2½ φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ βάζουμε αρχικά το γάλα και τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί στο γάντζο.
- Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Σε ένα πάγκο βάζουμε αλεύρι και με τη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε 12 μέρη.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για το γλάσο.
Αν είναι πολύ σφιχτό μπορούμε να βάλουμε λίγο γάλα, αν βγει αραιό προσθέτουμε άχνη ζάχαρη. - Περιχύνουμε το γλάσο στα ψημένα Cinnamon Rolls.
Αξιολόγησε