Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Recipe by Ιωαννα ΔεσποτακηΚατηγορία: Πίτες Γλυκές
Μερίδες

12

κομμάτια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Αναμονή

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 250γρ. γάλα

  • 9γρ. μαγιά ξηρή

  • 120γρ. ζάχαρη

  • 80γρ. βούτυρο λιωμένο

  • 2 αυγά, θερμοκρασία δωματίου

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 700γρ. αλεύρι για τσουρέκι + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης

  • Για τη γέμιση:
  • 100γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

  • 150γρ. μαύρη ζάχαρη

  • 20γρ. κανέλα

  • Για το γλάσο:
  • 200γρ. τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου

  • 100γρ. μαλακό βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

  • Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια

  • 1 κ.σ μέλι

  • 2½ φλιτζάνια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Στο κάδο του μίξερ βάζουμε αρχικά το γάλα και τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί στο γάντζο.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  • Σε ένα πάγκο βάζουμε αλεύρι και με τη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Απλώνουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε 12 μέρη.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα υλικά για το γλάσο.
    Αν είναι πολύ σφιχτό μπορούμε να βάλουμε λίγο γάλα, αν βγει αραιό προσθέτουμε άχνη ζάχαρη.
  • Περιχύνουμε το γλάσο στα ψημένα Cinnamon Rolls.
Cinnamon rolls