Μπισκότα Κανέλας

Μπισκότα Κανέλας

Recipe by Ιωαννα ΔεσποτακηΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

15

λεπτά

Συστατικά

  • Για τα μπισκότα:
  • 420γρ. αλεύρι

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 2 κ.σ. κανέλα

  • 240γρ. βούτυρο

  • 200γρ. καστανή ζάχαρη

  • 180γρ. ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 1 βανιλίνη

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Για την επικάλυψη:
  • 40γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει (με το φτερό).
  • Προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά, μέχρι να τα ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη βανίλια, το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο.
  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  • Φτιάχνουμε τα μπισκότα σε σχήμα στρογγυλό, τα βουτάμε στη ζάχαρη και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 10-15 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το ταψί.
Μπισκότα Κανέλας