Μπισκότα Κανέλας
Κατηγορία: Κουλουράκια – ΜπισκόταΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
15
λεπτάΣυστατικά
- Για τα μπισκότα:
420γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κανέλα
240γρ. βούτυρο
200γρ. καστανή ζάχαρη
180γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι
- Για την επικάλυψη:
40γρ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει (με το φτερό).
- Προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά, μέχρι να τα ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τη βανίλια, το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το βούτυρο.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Φτιάχνουμε τα μπισκότα σε σχήμα στρογγυλό, τα βουτάμε στη ζάχαρη και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 10-15 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος των μπισκότων.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από το ταψί.

Αξιολόγησε