Τρίγωνα Πανοράματος
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για το σιρόπι:
500γρ. ζάχαρη
400ml νερό
- Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
300γρ. ζάχαρη
1 λοβό βανίλιας
65γρ. κρόκους αυγών
200γρ. βούτυρο μαλακό
250γρ. αλεύρι
- Για τα τρίγωνα:
450γρ. φύλλο κρούστας
200γρ. βούτυρο
- Για το γαρνίρισμα:
Φιστίκια τριμμένα
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει η ζάχαρη το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για την κρέμα:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, 250γρ. ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το χλιαρό γάλα στο μείγμα με το αυγό.
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά αφήνοντας να ψηθεί λίγο. Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος σκεπασμένο με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει, η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται στη κρέμα.
- Για τα τρίγωνα:
- Ανοίγουμε το φύλλο και θα το κόβουμε σε 3 ίσες λωρίδες.
- Παίρνουμε μια λωρίδα, την αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε πάνω άλλη μια λωρίδα και στη συνέχεια διπλώνουμε να φτιάξουμε ένα τρίγωνο. Το κόβουμε στη μέση, σε δύο μικρότερα τρίγωνα.
- Ανοίγουμε το κάθε ένα τρίγωνο και προσθέτουμε ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από λαδόκολλα, για να τα κρατήσει ανοιχτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 20-30 λεπτά, μέχρι να έχουν χρυσό χρώμα μέχρι μέσα.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια σχάρα.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα τρίγωνα. Πασπαλίζουμε πάνω στην κρέμα με τριμμένα φιστίκια.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.
Αξιολόγησε