Τρίγωνα Πανοράματος

Τρίγωνα Πανοράματος

Recipe by Ιωαννα ΔεσποτακηΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για το σιρόπι:
  • 500γρ. ζάχαρη

  • 400ml νερό

  • Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα

  • 300γρ. ζάχαρη

  • 1 λοβό βανίλιας

  • 65γρ. κρόκους αυγών

  • 200γρ. βούτυρο μαλακό

  • 250γρ. αλεύρι

  • Για τα τρίγωνα:
  • 450γρ. φύλλο κρούστας

  • 200γρ. βούτυρο

  • Για το γαρνίρισμα:
  • Φιστίκια τριμμένα

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει η ζάχαρη το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την κρέμα:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, 250γρ. ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί.
  • Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το χλιαρό γάλα στο μείγμα με το αυγό.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά αφήνοντας να ψηθεί λίγο. Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος σκεπασμένο με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει, η μεμβράνη πρέπει να εφάπτεται στη κρέμα.
  • Για τα τρίγωνα:
  • Ανοίγουμε το φύλλο και θα το κόβουμε σε 3 ίσες λωρίδες.
  • Παίρνουμε μια λωρίδα, την αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε πάνω άλλη μια λωρίδα και στη συνέχεια διπλώνουμε να φτιάξουμε ένα τρίγωνο. Το κόβουμε στη μέση, σε δύο μικρότερα τρίγωνα.
  • Ανοίγουμε το κάθε ένα τρίγωνο και προσθέτουμε ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από λαδόκολλα, για να τα κρατήσει ανοιχτά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 20-30 λεπτά, μέχρι να έχουν χρυσό χρώμα μέχρι μέσα.
  • Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα βάζουμε στο κρύο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια σχάρα.
  • Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα τρίγωνα. Πασπαλίζουμε πάνω στην κρέμα με τριμμένα φιστίκια.

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.