Φωλίτσες Μπακλαβαδάκια με Σοκολάτα
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΜερίδες
20
κομμάτιαΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
150γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση:
200γρ. περίπου καρύδια
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
Γαρύφαλλο στη μύτη του κουταλιού
- Για το σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
- Για τη γκανάζ:
200γρ. κουβερτούρα γάλακτος
120ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Θρυμματίζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για τις φωλίτσες:
- Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
- Βουτυρώνουμε το φύλλο. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη του φύλλου, γυρίζουμε τις πλαϊνές άκρες και τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά για να μπορούμε να το γυρίσουμε σαν σαλιγκάρι.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
- Τοποθετούμε τις φωλίτσες σε ένα ταψί, ραντίζουμε με βούτυρο και νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά περίπου.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί.
- Για τη γκανάζ βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, ρίχνουμε τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Βγάζουμε από το σιρόπι τις φωλίτσες, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε με γκανάζ το κέντρο τους.
Αξιολόγησε