Φωλίτσες Μπακλαβαδάκια με Σοκολάτα

Φωλίτσες Μπακλαβαδάκια με Σοκολάτα

Recipe by Giwta ArtinouΚατηγορία: Σιροπιαστά
Μερίδες

20

κομμάτια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο

  • Για τη γέμιση:
  • 200γρ. περίπου καρύδια

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • Γαρύφαλλο στη μύτη του κουταλιού

  • Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 1 ποτήρι νερό

  • Για τη γκανάζ:
  • 200γρ. κουβερτούρα γάλακτος

  • 120ml κρέμα γάλακτος

  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Για τη γέμιση:
  • Θρυμματίζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Για τις φωλίτσες:
  • Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση.
  • Βουτυρώνουμε το φύλλο. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη του φύλλου, γυρίζουμε τις πλαϊνές άκρες και τυλίγουμε όχι πολύ σφιχτά για να μπορούμε να το γυρίσουμε σαν σαλιγκάρι.
  • Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  • Τοποθετούμε τις φωλίτσες σε ένα ταψί, ραντίζουμε με βούτυρο και νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά περίπου.
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να απορροφηθεί.
  • Για τη γκανάζ βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, ρίχνουμε τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Βγάζουμε από το σιρόπι τις φωλίτσες, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και με την βοήθεια ενός κορνέ γεμίζουμε με γκανάζ το κέντρο τους.