Μπαμπαδάκια

Μπαμπαδάκια

Recipe by Ελευθερία ΕλευθερίαΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

30

λεπτά
Μαγείρεμα

30

λεπτά
Φούσκωμα

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για την ζύμη:
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 100γρ. βούτυρο

  • 250ml γάλα χλιαρό

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη

  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη

  • 1 βανίλια

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • Ξύσμα 1 λεμονιού

  • Για την γέμιση:
  • 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη

  • 200ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγί)

  • Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 2 1/2 κούπες νερό

  • Χυμό 1/2 λεμονιού

  • 1 βανίλια

  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο

  • λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύούμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι ,το ξύσμα και τη βανίλια. Ανακατεύοντας ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα παχύρρευστο και κολλώδες.
  • Αδειάζουμε το μείγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
  • Ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βράζουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο και προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
  • Βουτάμε τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι, αφού κόψουμε πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω για να σιροπιαστούν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου.
  • Τα βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν.
  • Τα γεμίζουμε με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.

Η συνταγή είναι από τις Λιχουδιές της Σόφης!!!