Ραβανί με Ινδοκάρυδο

Ραβανί με Ινδοκάρυδο

Recipe by Dina Doriza Κατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 250γρ. βούτυρο

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 1 ποτήρι ινδοκάρυδο

  • 1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

  • 8 αυγά (χωρισμένα)

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 3 κ.σ. κονιάκ

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • 2 κάψουλες βανίλιας

  • Για το σιρόπι:
  • 2½ ποτήρια ζάχαρη

  • 3 ποτήρια νερό

  • Για πασπάλισμα:
  • Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
  • Στο μείγμα με το βούτυρο ενσωματώνουμε σιγά σιγά με μια μαρίζ το κονιάκ και το ξύσμα λεμονιού.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ, τα στερεά υλικά με την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι.
  • Με μια κουτάλα σιροπιάζουμε, σιγά σιγά, το καυτό γλυκό με χλιαρό σιρόπι.
    Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι.
  • Πασπαλίζουμε το γλυκό με καρύδα.

Σημειώσεις

  • Ποτήρι μετρήματος χωρητικότητας 250ml.
Ραβανί με Ινδοκάρυδο