Ραβανί με Ινδοκάρυδο
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
250γρ. βούτυρο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
1 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
8 αυγά (χωρισμένα)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κονιάκ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κάψουλες βανίλιας
- Για το σιρόπι:
2½ ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
- Για πασπάλισμα:
Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και την βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Στο μείγμα με το βούτυρο ενσωματώνουμε σιγά σιγά με μια μαρίζ το κονιάκ και το ξύσμα λεμονιού.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ, τα στερεά υλικά με την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά περίπου.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από το μάτι.
- Με μια κουτάλα σιροπιάζουμε, σιγά σιγά, το καυτό γλυκό με χλιαρό σιρόπι.
Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι. - Πασπαλίζουμε το γλυκό με καρύδα.
Σημειώσεις
- Ποτήρι μετρήματος χωρητικότητας 250ml.

Αξιολόγησε