Σαρίκι (Πελοπόννησος)

Σαρίκι (Πελοπόννησος)

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 500γρ. φύλλο κρούστας

  • 250γρ. βούτυρο

  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια ζάχαρη

  • 2 ποτήρια νερό

  • 3 κ.σ. λεμόνι

  • 3 κ.σ. μέλι

  • Για τη γέμιση:
  • 5 αυγά χωρισμένα

  • 3 κούπες τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο (ή 2 αμύγδαλο και 1 καρύδι)

  • 3 βανίλιες

  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη

  • 1 κούπα τσαγιού φρυγανιά

  • 1 σφηνάκι λικέρ

  • 1 ½ κούπα διαφορά φρούτα από γλυκό κουταλιού (χωρίς το σιρόπι)

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για τη γέμιση:
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε τους κροκούς, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε.
  • Για τη συναρμολόγηση:
  • Στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα, βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε ρολό. Βουτυρώνουμε και χαράζουμε λίγο κομμάτια.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Στο καυτό γλυκό που θα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.