Σαρίκι (Πελοπόννησος)
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
500γρ. φύλλο κρούστας
250γρ. βούτυρο
- Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 κ.σ. λεμόνι
3 κ.σ. μέλι
- Για τη γέμιση:
5 αυγά χωρισμένα
3 κούπες τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο (ή 2 αμύγδαλο και 1 καρύδι)
3 βανίλιες
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού φρυγανιά
1 σφηνάκι λικέρ
1 ½ κούπα διαφορά φρούτα από γλυκό κουταλιού (χωρίς το σιρόπι)
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για τη γέμιση:
- Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε τους κροκούς, τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε.
- Για τη συναρμολόγηση:
- Στρώνουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα, βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε ρολό. Βουτυρώνουμε και χαράζουμε λίγο κομμάτια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Στο καυτό γλυκό που θα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.

Αξιολόγησε