Γεμιστά

Γεμιστά

Recipe by Nikos Basileia RaptisΚατηγορία: Λαδερά
Μερίδες

10

μερίδες
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 10 μικρές πιπεριές

  • 10 μικρές ντομάτες

  • 4 μικρά κρεμμύδια

  • Λίγα αμπελόφυλλα

  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο χοντρό κομμένο

  • 500γρ. ρύζι Καρολίνα

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια

  • 1 ματσάκι άνηθο

  • 1 ματσάκι μαϊντανό

  • 2 κ.σ. πελτέ

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Κύμινο

  • 1 κούπα μεγάλη ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κιμά σε μια λεκάνη.
  • Ανοίγουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, κρατάμε την ψίχα από τις ντομάτες. Την αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  • Κόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε επίσης το ρύζι, το αλάτι, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε καλά.Γεμιστά
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Στη συνέχεια τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα και τα 4 κρεμμύδια που έχουμε προ βράσει για μερικά λεπτά.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα.