Μπριάμ

Μπριάμ

Recipe by Rosi PetrovaΚατηγορία: Λαδερά
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

10

λεπτά

Συστατικά

  • Για την σάλτσα:
  • 1 κρεμμύδι

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 πιπεριά πράσινη

  • 1 πιπεριά κόκκινη

  • 2 ντομάτες

  • 1 κ.σ. πελτέ

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Πάπρικα

  • Λάδι

  • Λίγο βασιλικό

  • Για το Μπριάμ:
  • 3 πατάτες

  • 3 κολοκυθάκια

  • 3 μελιτζάνες

  • 3 ντομάτες

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • ½ φλιτζάνι λάδι

  • Μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Για την σάλτσα:
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  • Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές να τσιγαριστούν ελαφριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και λίγο νερό.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  • Για το Μπριάμ:
  • Κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε ροδέλες.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε την σάλτσα και από επάνω τοποθετούμε εναλλάξ τις ροδέλες με τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λάδι και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.
  • Κλείνουμε το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά περίπου να πάρει χρώμα.