Μπριάμ
Κατηγορία: ΛαδεράΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
1
hour10
λεπτάΣυστατικά
- Για την σάλτσα:
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Λάδι
Λίγο βασιλικό
- Για το Μπριάμ:
3 πατάτες
3 κολοκυθάκια
3 μελιτζάνες
3 ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
½ φλιτζάνι λάδι
Μαϊντανός
Εκτέλεση
- Για την σάλτσα:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές να τσιγαριστούν ελαφριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και λίγο νερό.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
- Για το Μπριάμ:
- Κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες σε ροδέλες.
- Σε ένα ταψί βάζουμε την σάλτσα και από επάνω τοποθετούμε εναλλάξ τις ροδέλες με τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, το λάδι και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό.
- Κλείνουμε το ταψί με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά περίπου να πάρει χρώμα.
Αξιολόγησε