Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί
Κατηγορία: ΛαδεράΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
1
hour20
λεπτάΣυστατικά
Μελιτζάνες φλάσκες ή τσακώνικες
- Για τη γέμιση:
Κρεμμύδια ξερά
Σκόρδο
Ντομάτες φρέσκιες
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και ντομάτες σε κυβάκια, τα σκόρδα σε φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα με λίγο αλάτι να γυαλίσουν, ρίχνουμε το μαϊντανό, την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε μια κούπα νερό ζεστό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
- Για τις μελιτζάνες:
- Κόβουμε τις φλάσκες στη μέση αδειάζουμε λίγη ψίχα. Τις τσακώνικες τις χαράζουμε σε μια μεριά και πάλι αδειάζουμε λίγη ψίχα. Και στις δυο περιπτώσεις φτιάχνουμε κάτι σαν βαρκούλες.
- Ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε για μια ώρα περίπου. Μετά τις ξεπλένουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και κάνουμε νέα ζεμάτισμα.
- Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί και βάζουμε την γέμιση. Ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγη ντομάτα από πάνω και 2 κούπες νερό ζεστό.
- Ψήνουμε στους 250 βαθμούς, πάνω κάτω αντιστάσεις, χαμηλά στην κουζίνα, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Αξιολόγησε