Λαχανοντολμάς σε Φόρμα του Κέικ

Λαχανοντολμάς σε Φόρμα του Κέικ

Recipe by Nikoleta KarageorgouΚατηγορία: Μοσχάρι, Χοιρινό
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 1 λάχανο αφράτο

  • 500 – 600 γρ κιμά ανάμεικτο χοιρινό με μοσχαρίσιο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 καρότο τριμμένο

  • 1 αυγό

  • Μαϊντανό

  • Άνηθο

  • Δυόσμο

  • Κύμινο

  • Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη

  • Λίγο χυμό ντομάτας από κουτί ή φρέσκια

  • 60 γρ ρύζι

  • Ελαιόλαδο

  • Σέλερι

  • 1 κύβο λαχανικών

  • Για την κρέμα:
  • Κόρν φλάουρ

  • 1 αυγό

  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το λάχανο, αφού έχουμε κόψει το κοτσάνι, σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσει κρατάμε το νερό.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
  • Σε μια φόρμα του κέικ στρωνουμε μερικά φύλλα λάχανο στον πάτο ρίχνουμε λίγο μείγμα από τον κιμά. Επαναλαμβάνουμε φύλλα – κιμάς και από πάνω καλύπτουμε με ένα δύο φύλλα ακόμη.
  • Τοποθετούμε μερικά κομμάτια σέλερι, καρότο (για νοστιμιά μετά τα αφαιρούμε) και ένα κύβο λαχανικών σπασμένο σε κομμάτια.Λαχανοντολμάς σε Φόρμα του Κέικ
  • Ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το λάχανο, λίγο λάδι, σκεπάζουμε με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 για μια ώρα.
  • Για την κρέμα:
  • Αφού ψηθεί αδειάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα.
  • Για κάθε 250 γρ ζωμό ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού, ένα αυγό και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλάτι.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα στον λαχανοντολμά και κόβουμε αφού κρυώσει λίγο.Λαχανοντολμάς σε Φόρμα του Κέικ