Λαχανοντολμάς σε Φόρμα του Κέικ
Κατηγορία: Μοσχάρι, ΧοιρινόΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
1 λάχανο αφράτο
500 – 600 γρ κιμά ανάμεικτο χοιρινό με μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 αυγό
Μαϊντανό
Άνηθο
Δυόσμο
Κύμινο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Λίγο χυμό ντομάτας από κουτί ή φρέσκια
60 γρ ρύζι
Ελαιόλαδο
Σέλερι
1 κύβο λαχανικών
- Για την κρέμα:
Κόρν φλάουρ
1 αυγό
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το λάχανο, αφού έχουμε κόψει το κοτσάνι, σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσει κρατάμε το νερό.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
- Σε μια φόρμα του κέικ στρωνουμε μερικά φύλλα λάχανο στον πάτο ρίχνουμε λίγο μείγμα από τον κιμά. Επαναλαμβάνουμε φύλλα – κιμάς και από πάνω καλύπτουμε με ένα δύο φύλλα ακόμη.
- Τοποθετούμε μερικά κομμάτια σέλερι, καρότο (για νοστιμιά μετά τα αφαιρούμε) και ένα κύβο λαχανικών σπασμένο σε κομμάτια.
- Ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το λάχανο, λίγο λάδι, σκεπάζουμε με ένα πιάτο ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 για μια ώρα.
- Για την κρέμα:
- Αφού ψηθεί αδειάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα.
- Για κάθε 250 γρ ζωμό ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, τον χυμό λεμονιού, ένα αυγό και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλάτι.
- Περιχύνουμε με την κρέμα στον λαχανοντολμά και κόβουμε αφού κρυώσει λίγο.
Αξιολόγησε