Λαχανοντολμάδες

Λαχανοντολμάδες

Recipe by Nancy MichalakouΚατηγορία: Λαδερά
Προετοιμασία

40

λεπτά
Μαγείρεμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • Για τους λαχανοντολμάδες:
  • 1 λάχανο μέτριο

  • 500γρ. κιμά

  • 2 φλιτζανάκια ρύζι Καρολίνα

  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα

  • 1 κρεμμύδι ξερό

  • Μαϊντανός

  • Άνηθος

  • Λάδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά

  • 1 λεμόνι

  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου με τη γέμιση, που ετοιμάσαμε και τυλίγουμε σε ρολάκια.
  • Στρώνουμε πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας φύλλα από λάχανο.
  • Βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, ρίχνουμε νερό, λάδι, αλάτι, πιπέρι. Αν τους βράζουμε σε κατσαρόλα απλή τους βάζουμε ένα πιάτο από επάνω για να μη χαλάσουν το σχήμα τους, σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.
  • Μόλις έχουν βράσει οι ντολμάδες ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι, αν θέλουμε πιο πηχτό το ζουμί βάζουμε και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από το ζουμί χτυπώντας το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στο φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.
Λαχανοντολμάδες