Τιραμισού της Κικής

Τιραμισού της Κικής

Recipe by Kiriaki Kiki Fotarelli – No44Κατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Μερίδες

8

μερίδες
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • 2 μπισκότα σαβαγιάρ

  • 150γρ. καστανή ζάχαρη

  • 200γρ. τυρί κρέμα

  • 1 τενεκεδάκι φυτική σαντιγί (morfat creamy) παγωμένο

  • 3 κοφτά κουταλάκια γλυκού στιγμιαίο καφέ

  • Για την διακόσμηση:
  • 1 φάκελο Garni σαντιγί

  • 200γρ. γάλα

  • Για το σιρόπι:
  • 500γρ. νερό

  • 350 – 400γρ.ζάχαρη (αναλόγως πόσο γλυκό θέλετε το σιρόπι)

  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ

  • κονιάκ (1 καπάκι από το μπουκάλι)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την φυτική σαντιγί όπως είναι παγωμένη, με την μαύρη ζάχαρη, το τυρί κρέμα και τον καφέ για 20 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί η κρέμα.
  • Ανακατεύουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού και αρχίζει να κοχλάζει κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ και το κονιάκ.
  • Σιροπιάζουμε τα σαβαγιάρ και από τις δύο πλευρές λίγα λίγα μέσα σε ένα ρηχό ταψάκι. (κάθε μπισκότο χρειάζεται περίπου τρεις κουταλιές της σούπας σιρόπι)
  • Στρώνουμε μια σειρά σαβαγιάρ σε ένα οβάλ πυρέξ, από πάνω στρώνουμε την μισή κρέμα και λίγο παραπάνω. Έπειτα στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.Τιραμισού της Κικής
  • Στολίζουμε από πάνω με ροζέτες σαντιγί και πασπαλίζουμε με κακάο το οποίο κοσκινίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού.Τιραμισού της ΚικήςΤιραμισού της Κικής