Λουκουμάκια Τριαντάφυλλου

Λουκουμάκια Τριαντάφυλλου

Recipe by Thomais MarinoyΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Προετοιμασία

30

λεπτά
Μαγείρεμα

60

λεπτά
Αναμονή

12

ώρες

Συστατικά

  • 2 κιλά ζάχαρη

  • 2 λίτρα νερό

  • 300γρ. νισεστέ

  • 2γρ. ξινό

  • 1/3 ποτηράκι του κρασιού ροδόνερο

  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

  • Μία χούφτα φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τα φιστίκια Αιγίνης στο φούρνο, στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτουμε το νερό, αφού προηγουμένως κρατήσουμε δύο ποτήρια, για να λιώσουμε το νισεστέ.
  • Ρίχνουμε το ξινό και βράζουμε το σιρόπι, σε δυνατή φωτιά για 12-15 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε καλά το λιωμένο νισεστέ και το ρίχνουμε στο σιρόπι ανακατεύοντας με σύρμα και χαμηλώνοντας τη φωτιά. Προσοχή! Μπορεί να φουσκώσει και να χυθεί. Αν δούμε ότι φουσκώνει, τραβάμε λίγο την κατσαρόλα από το μάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αυτό θα το κάνουμε για λίγο, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
  • Από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει θέλει μισή ώρα. Αφήνουμε το σύρμα και παίρνουμε μια ξύλινη κουτάλα, χωρίς να σταματήσουμε ούτε στιγμή το ανακάτεμα.
  • Όταν το μείγμα αρχίσει να βγάζει μεγάλες φουσκάλες ρίχνουμε το ροδόνερο.
  • Ανακατεύουμε για αλλά 2-3 λεπτά να φύγει η υγρασία του ροδόνερου.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, τα φιστίκια και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, περνάμε με λίγο ηλιέλαιο και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με νισεστέ και αφήνουμε το λουκούμι να στεγνώσει για 10-12 ώρες.
  • Όταν το κόψουμε τα περνάμε από το νισεστέ και τα τινάζουμε. Στη συνέχει τα περνάμε από την άχνη ζάχαρη.