Xαλβάς Φαρσάλων

Xαλβάς Φαρσάλων

Recipe by Rosi PetrovaΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμολεπτά

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 1 φλιτζάνι κορν φλάουρ ή νισεστέ

  • 3 φλιτζάνια νερό

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ή ελαιόλαδο

  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ

  • Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τα αμύγδαλα λίγο στο φούρνο να πάρουν χρώμα.
  • Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό.
  • Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε λίγο λίγο τη ζάχαρη για να γίνει καραμέλα (με προσοχή να μην αρπάξει και πικρίσει).
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε το νερό με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, το στρώνουμε και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα.
  • Το βάζουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στο γκριλ, για 15 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.