Xαλβάς Φαρσάλων
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμολεπτά
Συστατικά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι κορν φλάουρ ή νισεστέ
3 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι βούτυρο ή ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
Χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα αμύγδαλα λίγο στο φούρνο να πάρουν χρώμα.
- Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό.
- Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε λίγο λίγο τη ζάχαρη για να γίνει καραμέλα (με προσοχή να μην αρπάξει και πικρίσει).
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το νερό με το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, το στρώνουμε και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα.
- Το βάζουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στο γκριλ, για 15 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Αξιολόγησε