Μπισκοτένιος Κορμός Σοκολάτας

Μπισκοτένιος Κορμός Σοκολάτας

Recipe by Ευδοκία ΠαπαμακαρίουΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

40

λεπτά
Αναμονή

6

ώρες

Συστατικά

  • 300γρ. μπισκότα πτι μπερ

  • 60γρ. βιτάμ

  • 3 κ.σ. μερέντα

  • 100ml γάλα

  • Για τη γέμιση:
  • 1 φάκελος γκαρνί

  • 200ml γάλα

  • Για την επάλειψη:
  • Μερέντα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη μερέντα και την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και τη μερέντα, ανακατεύουμε με τα χέρια να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Κάνουμε ένα ζυμάρι, το ανοίγουμε με τον πλαστή πάνω σε λαδόκολλα δίνοντας τετράγωνο σχήμα.
  • Ρίχνουμε στον ανοιγμένο κορμό, σε όλη την επιφάνεια, τη μερέντα που είχαμε ζεστάνει.
  • Χτυπάμε σε σαντιγί το γκαρνί με το γάλα και την απλώνουμε πάνω από την μερέντα.
  • Τυλίγουμε σε ρόλο μαζί με την λαδόκολλα, βγάζοντας την σε κάθε γύρισμα. Κλείνουμε την λαδόκολλα δεξιά αριστερά σαν καραμέλα.
  • Παγώνουμε τον κορμό στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
  • Γαρνίρουμε με μερέντα.