Μπισκοτένιος Κορμός Σοκολάτας
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
40
λεπτάΑναμονή
6
ώρεςΣυστατικά
300γρ. μπισκότα πτι μπερ
60γρ. βιτάμ
3 κ.σ. μερέντα
100ml γάλα
- Για τη γέμιση:
1 φάκελος γκαρνί
200ml γάλα
- Για την επάλειψη:
Μερέντα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων τη μερέντα και την σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
- Ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και τη μερέντα, ανακατεύουμε με τα χέρια να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Κάνουμε ένα ζυμάρι, το ανοίγουμε με τον πλαστή πάνω σε λαδόκολλα δίνοντας τετράγωνο σχήμα.
- Ρίχνουμε στον ανοιγμένο κορμό, σε όλη την επιφάνεια, τη μερέντα που είχαμε ζεστάνει.
- Χτυπάμε σε σαντιγί το γκαρνί με το γάλα και την απλώνουμε πάνω από την μερέντα.
- Τυλίγουμε σε ρόλο μαζί με την λαδόκολλα, βγάζοντας την σε κάθε γύρισμα. Κλείνουμε την λαδόκολλα δεξιά αριστερά σαν καραμέλα.
- Παγώνουμε τον κορμό στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
- Γαρνίρουμε με μερέντα.
Ωωωωωωωω τί ωραίο θα το κάνω