Τρουφάκια

Τρουφάκια

Recipe by Ιωάννα ΚαβαγιάδαΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

1

hour 
Αναμονή

2

ώρες

Συστατικά

  • Για τα τρουφάκια:
  • 400γρ. κέικ σοκολάτας

  • 450γρ. γλυκό κεράσι

  • 1 φλιτζανάκι μικρό κονιάκ

  • 75γρ. βούτυρο λιωμένο

  • 2 βανίλιες

  • Για την επικάλυψη:
  • 3 κουβερτούρες των 125γρ. η κάθε μια (διαφορετικές γεύσεις, πχ. άσπρη, γάλακτος, πικρή)

  • Στην διακριτική μας ευχέρεια: καβουρδισμένο αμύγδαλο, φουντούκι, τρούφα, καρύδα, μπισκότο τρίμμα κλπ.

Εκτέλεση

  • Κάνουμε τρίμμα το κέικ σοκολάτας.
  • Στραγγίζουμε το γλυκό κεράσι από το σιρόπι του, κόβουμε τα κεράσια στην μέση και τα ρίχνουμε στο κέικ.
  • Λιώνουμε μέσα σε ελάχιστο σιρόπι (λιγότερο από ½ φλιτζάνι του καφέ ) το βούτυρο και το προσθέτουμε στο κέικ μαζί με το κονιάκ και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε.Τρουφάκια
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά, να κρυώσει.
  • Πλάθουμε μπαλίτσες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  • Λιώνουμε τις κουβερτούρες ξεχωριστά την κάθε μια (αν διαλέξουμε και τις τρεις γεύσεις) στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
  • Βουτάμε τις μπαλίτσες πρώτα σε κουβερτούρα και έπειτα σε όποια επικάλυψη έχουμε διαλέξει. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθούν.
  • Αφού τελειώσουμε την όλη διαδικασία, διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.
Τρουφάκια