Τρουφάκια
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
1
hourΑναμονή
2
ώρεςΣυστατικά
- Για τα τρουφάκια:
400γρ. κέικ σοκολάτας
450γρ. γλυκό κεράσι
1 φλιτζανάκι μικρό κονιάκ
75γρ. βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες
- Για την επικάλυψη:
3 κουβερτούρες των 125γρ. η κάθε μια (διαφορετικές γεύσεις, πχ. άσπρη, γάλακτος, πικρή)
Στην διακριτική μας ευχέρεια: καβουρδισμένο αμύγδαλο, φουντούκι, τρούφα, καρύδα, μπισκότο τρίμμα κλπ.
Εκτέλεση
- Κάνουμε τρίμμα το κέικ σοκολάτας.
- Στραγγίζουμε το γλυκό κεράσι από το σιρόπι του, κόβουμε τα κεράσια στην μέση και τα ρίχνουμε στο κέικ.
- Λιώνουμε μέσα σε ελάχιστο σιρόπι (λιγότερο από ½ φλιτζάνι του καφέ ) το βούτυρο και το προσθέτουμε στο κέικ μαζί με το κονιάκ και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά, να κρυώσει.
- Πλάθουμε μπαλίτσες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Λιώνουμε τις κουβερτούρες ξεχωριστά την κάθε μια (αν διαλέξουμε και τις τρεις γεύσεις) στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
- Βουτάμε τις μπαλίτσες πρώτα σε κουβερτούρα και έπειτα σε όποια επικάλυψη έχουμε διαλέξει. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθούν.
- Αφού τελειώσουμε την όλη διαδικασία, διατηρούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο.

Αξιολόγησε