Brownies

Brownies

Recipe by Nancy MichalakouΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • 180γρ. βούτυρο

  • 400γρ. κουβερτούρα

  • 300γρ. ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 40γρ. κακάο

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο γυάλινο ή μεταλλικό μπολ, το οποίο τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει βάζουμε 250γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα), ενσωματώνοντας τα καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
    Προτιμότερο θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
  • Σε ένα ταψί 20×30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) τοποθετούμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά. Βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα και στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Brownies