Καριόκες με Κέικ
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
40
λεπτάΑναμονή
2
ώρεςΣυστατικά
120γρ. βούτυρο λιωμένο
220γρ. κέικ (ή μπισκότα)
150γρ. ζαχαρούχο
1 κ.γ. βανίλια
15γρ. κακάο
Λίγο κονιάκ
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
Καρύδια (προαιρετικά)
- Για επάλειψη:
Κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τρίβουμε το κέικ και τα καρύδια.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, τη βανίλια, το κακάο, το κονιάκ, την κανέλα και το μέλι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πλάθουμε σε μπαστούνια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
- Κόβουμε τα μπαστούνια σε φέτες και τις βουτάμε μία μία σε λιωμένη κουβερτούρα.
- Τοποθετούμε τις καριόκες σε λαδόκολλα, μέχρι να σφίξει η κουβερτούρα.
Αξιολόγησε