Καριόκες με Κέικ

Καριόκες με Κέικ

Recipe by Ειρήνη ΚαπτσιανούΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

40

λεπτά
Αναμονή

2

ώρες

Συστατικά

  • 120γρ. βούτυρο λιωμένο

  • 220γρ. κέικ (ή μπισκότα)

  • 150γρ. ζαχαρούχο

  • 1 κ.γ. βανίλια

  • 15γρ. κακάο

  • Λίγο κονιάκ

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • Καρύδια (προαιρετικά)

  • Για επάλειψη:
  • Κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ τρίβουμε το κέικ και τα καρύδια.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, τη βανίλια, το κακάο, το κονιάκ, την κανέλα και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το πλάθουμε σε μπαστούνια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
  • Κόβουμε τα μπαστούνια σε φέτες και τις βουτάμε μία μία σε λιωμένη κουβερτούρα.
  • Τοποθετούμε τις καριόκες σε λαδόκολλα, μέχρι να σφίξει η κουβερτούρα.