Τάρτα Σοκολάτας με Φουντούκια
Κατηγορία: Τάρτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΑναμονή
2
ώρεςΣυστατικά
- Για την ζύμη:
200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70γρ. ελαιόλαδο
60γρ. άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Για τη γέμιση:
200γρ. κουβερτούρα
200γρ. γάλα καρύδας
2 κ.σ. ταχίνι
3 κ.σ. μέλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
150γρ. φουντούκια ανάλατα
80γρ. ζάχαρη
50γρ. νερό
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και κάνουμε μια μαλακή ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια.
- Βάζουμε την ζύμη στην ταρτιέρα, πιέζουμε το μείγμα στον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και τρυπάμε με το πιρούνι. Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη και γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη μεμβράνη με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Για τη γέμιση:
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το μέλι, το ταχίνι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω στην τάρτα.
Αξιολόγησε