Τάρτα Σοκολάτας με Φουντούκια

Τάρτα Σοκολάτας με Φουντούκια

Recipe by Lena TotsikaΚατηγορία: Τάρτες Γλυκές
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Αναμονή

2

ώρες

Συστατικά

  • Για την ζύμη:
  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 70γρ. ελαιόλαδο

  • 60γρ. άχνη ζάχαρη

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Χυμό από 1 πορτοκάλι

  • Για τη γέμιση:
  • 200γρ. κουβερτούρα

  • 200γρ. γάλα καρύδας

  • 2 κ.σ. ταχίνι

  • 3 κ.σ. μέλι

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
  • 150γρ. φουντούκια ανάλατα

  • 80γρ. ζάχαρη

  • 50γρ. νερό

Εκτέλεση

  • Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και κάνουμε μια μαλακή ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια.
  • Βάζουμε την ζύμη στην ταρτιέρα, πιέζουμε το μείγμα στον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και τρυπάμε με το πιρούνι. Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη και γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη μεμβράνη με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Για τη γέμιση:
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το μέλι, το ταχίνι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  • Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζουμε πάνω στην τάρτα.