Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Recipe by Ιουλία ΤζηκαΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • 1 ποτήρι ζεστό νερό

  • 250γρ. Βιτάμ

  • 2 ποτήρια ζάχαρη

  • 3/4 ποτηριού κακάο

  • 5 αυγά

  • 1,5 ποτήρι αλεύρι, κοσκινισμένο

  • μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • 400γρ εβαπορέ γάλα αδιάλυτο

  • 400γρ κουβερτούρα

  • Τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα μαζί το νερό, το βιτάμ, την ζάχαρη και το κακάο. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και βάζουμε στην φωτιά μέχρι να λιώσει το βιτάμ.
  • Κλείνουμε το μάτι και την αφήνω στην άκρη να κρυώσει λίγο, κρατάω στην άκρη χωριά μισή κούπα από το μείγμα.
  • Μέχρι να κρυώσει, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια, τα ανακατεύω με μια σπάτουλα.
  • Ψήνουμε στους 180°, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά
  • Αφού ψηθεί, την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε από το μείγμα που έχω κρατήσει στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το εβαπορέ, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε να λιώσει. Το ρίχνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα. Αν θέλουμε ρίχνουμε και τριμμένη καρύδα.Σοκολατόπιτα