Ελαιοψωμάκια

Ελαιοψωμάκια

Recipe by Ιωάννα ΚαβαγιάδαΚατηγορία: Ψωμιά
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο

  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

  • Για τη γέμιση:
  • 400γρ. ελιές (κατά προτίμηση καλαμών)

  • Για την επικάλυψη:
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια.
  • Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και έπειτα το χυμό και το λάδι.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
  • Παίρνουμε στην παλάμη λίγο ζύμη, την ανοίγουμε και στην μέση τοποθετούμε μια ελιά. Κλείνουμε τις άκρες της ζύμης και της δίνουμε σχήμα μικρής μπαλίτσας.
  • Βουτάμε τις μπαλίτσες στο σουσάμι και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ελαιοψωμάκια