Ελαιοψωμάκια
Κατηγορία: ΨωμιάΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Για τη γέμιση:
400γρ. ελιές (κατά προτίμηση καλαμών)
- Για την επικάλυψη:
Σουσάμι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και έπειτα το χυμό και το λάδι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Παίρνουμε στην παλάμη λίγο ζύμη, την ανοίγουμε και στην μέση τοποθετούμε μια ελιά. Κλείνουμε τις άκρες της ζύμης και της δίνουμε σχήμα μικρής μπαλίτσας.
- Βουτάμε τις μπαλίτσες στο σουσάμι και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αξιολόγησε