Ψωμάκια με Βούτυρο

Ψωμάκια με Βούτυρο

Recipe by Alexandra PavlidouΚατηγορία: Ψωμιά
Μερίδες

12

κομμάτια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

20

λεπτά
Αναμονή

100

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 200ml ζεστό γάλα

  • 200ml ζεστό νερό

  • 50ml ηλιέλαιο

  • 2 ασπράδια αυγών

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 580γρ. αλεύρι (περίπου)

  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

  • Για επάλειψη:
  • Βούτυρο λιωμένο

  • 1 κρόκο αυγού

  • Λίγο γάλα

  • Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  • Προσθέτουμε το λάδι, τα ασπράδια, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε και πριν ολοκληρώσουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο. Η ζύμη κολλάει ελαφρώς.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
  • Με την βοήθεια αλευριού χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια.
  • Αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
  • Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψωμάκια με Βούτυρο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά.