Ψωμάκια με Βούτυρο
Κατηγορία: ΨωμιάΜερίδες
12
κομμάτιαΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
20
λεπτάΑναμονή
100
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
200ml ζεστό γάλα
200ml ζεστό νερό
50ml ηλιέλαιο
2 ασπράδια αυγών
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
580γρ. αλεύρι (περίπου)
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- Για επάλειψη:
Βούτυρο λιωμένο
1 κρόκο αυγού
Λίγο γάλα
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Προσθέτουμε το λάδι, τα ασπράδια, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε και πριν ολοκληρώσουμε το ζύμωμα, προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο. Η ζύμη κολλάει ελαφρώς.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
- Με την βοήθεια αλευριού χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια.
- Αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
- Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά.
Αξιολόγησε