Χιώτικοι Πατατοκεφτέδες
Κατηγορία: Ορεκτικά – Συνοδευτικά, Ρύζι – ΠατάταΠροετοιμασία
50
λεπτάΤηγάνισμα
6
λεπτάΣυστατικά
- Για τους πατατοκεφτέδες:
5 πατάτες μέτριες βρασμένες
150γρ. τυρί κατσικίσιο αλμυρό
2 αυγά
2 κ.σ. ρίγανη
Πιπέρι
1 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ (προαιρετικά)
- Για το τηγάνισμα:
Λάδι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες και τις βγάζουμε από το νερό. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζέστες.
- Όσο είναι ζέστες οι πατάτες προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, τη ρίγανη, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Για να μην διαλυθούν οι κεφτέδες προσθέτουμε στο μείγμα το νισεστέ ή κορν φλάουρ.
- Φτιάχνουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Αξιολόγησε