Σπετσοφάι

Σπετσοφάι

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Ορεκτικά – Συνοδευτικά
Μερίδες

2

μερίδες
Προετοιμασία

15

λεπτά
Μαγείρεμα

30

λεπτά

Συστατικά

  • 2 χωριάτικα λουκάνικα

  • 4 πιπεριές χρωματιστές μεγάλες (κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί και κίτρινη)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2 φρέσκιες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ

  • Λάδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Πάπρικα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο τηγάνι.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε κομμάτια.Σπετσοφάι
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε για λίγο.
  • Προσθέτουμε τις τεμαχισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.
  • Μόλις μαραθούν οι πιπεριές προσθέτουμε τα λουκάνικα, την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λουκάνικα.

Σημειώσεις

  • Το σπετσοφάι, ωραίος μεζές, μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι ή με πατάτες.