Σπετσοφάι
Κατηγορία: Ορεκτικά – ΣυνοδευτικάΜερίδες
2
μερίδεςΠροετοιμασία
15
λεπτάΜαγείρεμα
30
λεπτάΣυστατικά
2 χωριάτικα λουκάνικα
4 πιπεριές χρωματιστές μεγάλες (κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί και κίτρινη)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φρέσκιες ντομάτες ή ντοματάκια κονκασέ
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ροδέλες τα λουκάνικα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο τηγάνι.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε για λίγο.
- Προσθέτουμε τις τεμαχισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε.
- Μόλις μαραθούν οι πιπεριές προσθέτουμε τα λουκάνικα, την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λουκάνικα.
Σημειώσεις
- Το σπετσοφάι, ωραίος μεζές, μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι ή με πατάτες.
Αξιολόγησε