Ομελέτα Φούρνου
Κατηγορία: Ορεκτικά – ΣυνοδευτικάΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΣυστατικά
8 αυγά
3 κ.σ. γάλα
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
100γρ. τριμμένη γκούντα
4 φέτες ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο
100γρ. τριμμένη φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή ένα μικρό πυρέξ.
- Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τη στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Ρίχνουμε στο ταψί τη ντομάτα, την πιπεριά, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τα αλλαντικά και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο ταψάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αξιολόγησε