Ομελέτα Φούρνου

Ομελέτα Φούρνου

Recipe by Μαρίνα- ΑλέξηςΚατηγορία: Ορεκτικά – Συνοδευτικά
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά

Συστατικά

  • 8 αυγά

  • 3 κ.σ. γάλα

  • 1 ντομάτα

  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

  • 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

  • 100γρ. τριμμένη γκούντα

  • 4 φέτες ζαμπόν ή μπέικον ψιλοκομμένο

  • 100γρ. τριμμένη φέτα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • Ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή ένα μικρό πυρέξ.
  • Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τη στραγγίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.
  • Ρίχνουμε στο ταψί τη ντομάτα, την πιπεριά, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη ζάχαρη, τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, τα αλλαντικά και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στο ταψάκι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ομελέτα Φούρνου