Ζαμπονοκασερόπιτα

Ζαμπονοκασερόπιτα

Recipe by Katerina KalantzakiΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • 300γρ. ζαμπόν

  • 300γρ. κασέρι

  • 250γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

  • 3 αυγά

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το ζαμπόν και το κασέρι και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα και βάζουμε το 1/3 από το μείγμα τυρί-ζαμπόν.
  • Στην συνέχεια βάζουμε ένα βουτυρωμένο φύλλο και 1/3 από το μείγμα ζαμπόν-τυρί. Το επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.
  • Στο τέλος βάζουμε άλλο ένα φύλλο και χαράζουμε σε κομμάτια, όχι μέχρι κάτω.
  • Ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και το υπόλοιπο βούτυρο. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στην πίτα.Ζαμπονοκασερόπιτα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 30-40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Ζαμπονοκασερόπιτα