Λουκουμάδες με Ξινομυζήθρα

Λουκουμάδες με Ξινομυζήθρα

Recipe by ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Αναμονή

1

ώρα

Συστατικά

  • Για τους λουκουμάδες:
  • 1 ποτήρι ζεστό νερό

  • 2 φακελάκια μαγιά

  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι

  • 2 κ.γ. ζάχαρη

  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

  • 1 ποτήρι του χυμό πορτοκάλι

  • Λίγο ρακί

  • 1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.

  • Για τη γέμιση:
  • Ξινομυζήθρα

  • Για το τηγάνισμα:
  • Ηλιέλαιο

  • Για την επικάλυψη:
  • Μέλι

  • Τριμμένο καρύδι ή σουσάμι και κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το αλεύρι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη να είναι μαλακή, χωρίς να κολλάει.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  • Πλάθουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε την ζύμη στην παλάμη στρογγυλή. Τοποθετούμε την ξινομυζήθρα στο κέντρο και την κλείνουμε σαν ένα μπαλάκι (προσέχουμε να την καλύπτει η ζύμη). Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, την οποία έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι.
  • Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
  • Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
  • Περιχύνουμε από πάνω μέλι.

Σημειώσεις

  • Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή με σουσάμι και κανέλα.