Λουκουμάδες με Ξινομυζήθρα
Κατηγορία: Λοιπά ΖυμάριαΠροετοιμασία
40
λεπτάΑναμονή
1
ώραΣυστατικά
- Για τους λουκουμάδες:
1 ποτήρι ζεστό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
2 κ.γ. ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του χυμό πορτοκάλι
Λίγο ρακί
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
- Για τη γέμιση:
Ξινομυζήθρα
- Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
- Για την επικάλυψη:
Μέλι
Τριμμένο καρύδι ή σουσάμι και κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τους λουκουμάδες εκτός από το αλεύρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη να είναι μαλακή, χωρίς να κολλάει.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
- Πλάθουμε μπαλάκια. Ανοίγουμε την ζύμη στην παλάμη στρογγυλή. Τοποθετούμε την ξινομυζήθρα στο κέντρο και την κλείνουμε σαν ένα μπαλάκι (προσέχουμε να την καλύπτει η ζύμη). Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, την οποία έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι.
- Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
- Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.
- Περιχύνουμε από πάνω μέλι.
Σημειώσεις
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι ή με σουσάμι και κανέλα.
Αξιολόγησε