Caramel Bread Pudding

Caramel Bread Pudding

Recipe by Eirini ArtsiΚατηγορία: Κρέμες
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για την κρέμα:
  • 100γρ. ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

  • 4 αυγά

  • 1 κούπα γάλα

  • 1 βανίλια

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

  • Για την καραμέλα:
  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1/3 κούπας νερό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη..
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις λιώσει και πάρει λίγο σκούρο χρώμα προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.
  • Περιχύνουμε σε μία φόρμα την καραμέλα και γυρίζουμε το σκεύος κυκλικά να καλυφθούν και τα τοιχώματα.
  • Αν το σκεύος έχει τρύπα στη μέση, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στην καραμέλα.Caramel Bread Pudding
  • Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
  • Σε μια γάστρα προσθέτουμε βραστό νερό και τοποθετούμε μέσα την φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, για 1 ώρα.
    Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε το γλυκό και αν είναι ακόμα υγρό αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα, πάντα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.