Caramel Bread Pudding
Κατηγορία: ΚρέμεςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για την κρέμα:
100γρ. ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
4 αυγά
1 κούπα γάλα
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για την καραμέλα:
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη..
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις λιώσει και πάρει λίγο σκούρο χρώμα προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.
- Περιχύνουμε σε μία φόρμα την καραμέλα και γυρίζουμε το σκεύος κυκλικά να καλυφθούν και τα τοιχώματα.
- Αν το σκεύος έχει τρύπα στη μέση, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε το μείγμα της κρέμας πάνω στην καραμέλα.
- Σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
- Σε μια γάστρα προσθέτουμε βραστό νερό και τοποθετούμε μέσα την φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, για 1 ώρα.
Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε το γλυκό και αν είναι ακόμα υγρό αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα, πάντα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Αξιολόγησε