Ηπειρώτικο Κοσμιρί
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
½ κιλό φέτα
100γρ. βούτυρο λιωμένο (κλαριφιέ)
- Για το πασπάλισμα:
Τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι.
- Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά, εκτός από το κεφαλοτύρι.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι, κάνει χρυσαφένια κρούστα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Αξιολόγησε