Ηπειρώτικο Κοσμιρί

Ηπειρώτικο Κοσμιρί

Recipe by Evi SimopoulouΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 3 ποτήρια φρέσκο γάλα

  • 2 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό

  • 2 αυγά

  • ½ κιλό φέτα

  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο (κλαριφιέ)

  • Για το πασπάλισμα:
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι.
  • Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά, εκτός από το κεφαλοτύρι.
  • Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι, κάνει χρυσαφένια κρούστα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.