Επιδόρπιο Πορτοκαλιού
Κατηγορία: ΚρέμεςΠροετοιμασία
30
λεπτάΣυστατικά
- Για την κρέμα 1:
500ml γάλα
3 κ.σ. κορν φλάουρ, γεμάτες
3 κ.σ. ζάχαρη, γεμάτες
2 βανίλιες
- Για την κρέμα 2:
500ml χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ. ζάχαρη, γεμάτες
3 κ.σ. κορν φλάουρ, γεμάτες
Εκτέλεση
- Θα χρειαστούμε δύο κατσαρόλες περίπου στο ίδιο μέγεθος. Στη μία βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
- Στην άλλη κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε τα υλικά που έχουνε και οι δύο κατσαρόλες, να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν πριν τα βάλουμε στη φωτιά.
- Τα τοποθετούμε στην κουζίνα και σε μέτρια φωτιά τα βάζουμε να βράζουν. Ανακατεύουμε ταυτόχρονα και τις δύο κρέμες. Όταν θα βγάλουν φουσκάλες είναι έτοιμες.
- Παίρνουμε μία φόρμα και βάζουμε τις κρέμες σε στρώσεις. Με ένα κουτάλι βάζουμε την πρώτη στρώση λευκής κρέμας. Με ένα άλλο κουτάλι βάζουμε μια στρώση από την κρέμα πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι κρέμες.
- Βάζουμε το επιδόρπιο στο ψυγείο να πήξει.
- Όταν είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι βοηθάμε λίγο επάνω τις άκρες να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και το γυρίζουμε ανάποδα σε ένα πιάτο.
Αξιολόγησε