Κουλουράκια Κανέλας
Κατηγορία: Κουλουράκια – ΜπισκόταΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
25
λεπτάΣυστατικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
1 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει (λιγότερο από 1 κιλό)
Ζάχαρη καστανή για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με το σύρμα του χεριού.
- Προσθέτουμε την σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Φτιάχνουμε μικρά σε μέγεθος κουλουράκια, τα αλείφουμε με λίγο νερό, τα βάζουμε στην καστανή ζάχαρη να κολλήσει καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου.
Αξιολόγησε