Κουλουράκια Κανέλας

Κουλουράκια Κανέλας

Recipe by Dina Doriza Κατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

25

λεπτά

Συστατικά

  • 1 ποτήρι σπορέλαιο

  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο

  • 1 κ.γ. σόδα

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Αλεύρι γ.ο.χ. όσο πάρει (λιγότερο από 1 κιλό)

  • Ζάχαρη καστανή για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με το σύρμα του χεριού.
  • Προσθέτουμε την σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  • Φτιάχνουμε μικρά σε μέγεθος κουλουράκια, τα αλείφουμε με λίγο νερό, τα βάζουμε στην καστανή ζάχαρη να κολλήσει καλά και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου.