Τούρτα Καπουτσίνο
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
50
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
5 μεγάλα αυγά́
300γρ. + 3 κ.σ ζάχαρη
100γρ. βιτάμ
100ml ηλιέλαιο
200ml γάλα χλιαρό́
1 φακελάκι καφέ́ καπουτσίνο
250γρ. αμύγδαλα και φουντουκιά
400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για την κρέμα:
2 φακελάκια Garni
300ml γάλα
2 φακελάκια καφέ καπουτσίνο καφέ́
- Για την διακόσμηση:
1 ποτήρι αμύγδαλα με φουντούκια
3 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Για τους ξηρούς καρπούς:
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τους ξηρούς καρπούς, τις 3 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και να καβουρδιστούν.
- Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μόλις κρυώσουν τα αλέθουμε στο μούλτι.
- Για τη ζύμη:
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη σκόνη του καφέ καπουτσίνο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι και τέλος το χλιαρό γάλα.
- Με το σύρμα ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο, ψηλό ταψί νούμερο 22εκ. ή 24εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για 45-50 λεπτά περίπου.
- Για την κρέμα:
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, το Garni, τα φακελάκια καπουτσίνο και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει σαντιγί.
- Για την συναρμολόγηση της τούρτας:
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους.
- Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα δίσκο, βάζουμε μια στρώση κρέμας και πασπαλίζουμε με τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
- Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και βάζουμε μια στρώση κρέμας και ξηρούς καρπούς.
- Τέλος βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, καλύπτουμε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της τούρτας με την κρέμα και πασπαλίζουμε από πάνω με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.
Αξιολόγησε