Τούρτα Καπουτσίνο

Τούρτα Καπουτσίνο

Recipe by Κλειω Σωκρατους ΚαλαμπακαΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

50

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 5 μεγάλα αυγά́

  • 300γρ. + 3 κ.σ ζάχαρη

  • 100γρ. βιτάμ

  • 100ml ηλιέλαιο

  • 200ml γάλα χλιαρό́

  • 1 φακελάκι καφέ́ καπουτσίνο

  • 250γρ. αμύγδαλα και φουντουκιά

  • 400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Για την κρέμα:
  • 2 φακελάκια Garni

  • 300ml γάλα

  • 2 φακελάκια καφέ καπουτσίνο καφέ́

  • Για την διακόσμηση:
  • 1 ποτήρι αμύγδαλα με φουντούκια

  • 3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Για τους ξηρούς καρπούς:
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τους ξηρούς καρπούς, τις 3 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα και να καβουρδιστούν.
  • Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Μόλις κρυώσουν τα αλέθουμε στο μούλτι.
  • Για τη ζύμη:
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη σκόνη του καφέ καπουτσίνο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι και τέλος το χλιαρό γάλα.
  • Με το σύρμα ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο, ψηλό ταψί νούμερο 22εκ. ή 24εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για 45-50 λεπτά περίπου.
  • Για την κρέμα:
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, το Garni, τα φακελάκια καπουτσίνο και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει σαντιγί.
  • Για την συναρμολόγηση της τούρτας:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους.
  • Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα δίσκο, βάζουμε μια στρώση κρέμας και πασπαλίζουμε με τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και βάζουμε μια στρώση κρέμας και ξηρούς καρπούς.
  • Τέλος βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, καλύπτουμε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της τούρτας με την κρέμα και πασπαλίζουμε από πάνω με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς.