Cheesecake με Σάλτσα Βατόμουρου

Cheesecake με Σάλτσα Βατόμουρου

Recipe by Maria TzevelekiΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη βάση:
  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive

  • 250γρ. βιτάμ λιωμένο

  • Για την κρέμα:
  • 500γρ. φυτική σαντιγί

  • 300γρ. τυρί κρέμα

  • ½ κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • 2 βανίλιες

  • Για την επικάλυψη:
  • Σάλτσα βατόμουρου (ή άλλο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα)

Εκτέλεση

  • Για τη βάση:
  • Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε.
  • Τα βάζουμε σε ένα τσέρκι ή στρόγγυλο ταψάκι και περιχύνουμε λίγο λίγο το βιτάμ να πάει παντού. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού.
  • Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.
  • Για την κρέμα:
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική σαντιγί,το τυρί κρέμα, τις βανίλιες χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και πήξει η κρέμα.
  • Για το Cheesecake:
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και λειαίνουμε την επιφάνεια. Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
  • Όταν κρυώσει η κρέμα βάζουμε από πάνω τη σάλτσα βατόμουρου ή μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού της αρέσκειας μας.