Cheesecake με Σάλτσα Βατόμουρου
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
40
λεπτάΣυστατικά
- Για τη βάση:
2 πακέτα μπισκότα Digestive
250γρ. βιτάμ λιωμένο
- Για την κρέμα:
500γρ. φυτική σαντιγί
300γρ. τυρί κρέμα
½ κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
- Για την επικάλυψη:
Σάλτσα βατόμουρου (ή άλλο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα)
Εκτέλεση
- Για τη βάση:
- Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζουμε.
- Τα βάζουμε σε ένα τσέρκι ή στρόγγυλο ταψάκι και περιχύνουμε λίγο λίγο το βιτάμ να πάει παντού. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού.
- Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Για την κρέμα:
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική σαντιγί,το τυρί κρέμα, τις βανίλιες χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και πήξει η κρέμα.
- Για το Cheesecake:
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και λειαίνουμε την επιφάνεια. Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Όταν κρυώσει η κρέμα βάζουμε από πάνω τη σάλτσα βατόμουρου ή μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού της αρέσκειας μας.
Αξιολόγησε