Μπισκότα με Ζαχαρόπαστα

Μπισκότα με Ζαχαρόπαστα

Recipe by Euridiki KanatseliΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Μερίδες

35

κομμάτια
Προετοιμασία για τα μπισκότα

1

hour 
Ψήσιμο

15

λεπτά

Συστατικά

  • Για τα μπισκότα:
  • 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 320γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200γρ. ζάχαρη

  • 1 αυγό μεγάλο

  • 1 κ.σ. γάλα

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • Ξύσμα 1 λεμόνι

  • 2 βανίλιες

  • Για τον στολισμό:
  • 500γρ. ζαχαρόπαστα λευκή

  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής υγρά (χρώματα της επιλογής σας)

  • Λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αυγό, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, βάζουμε την ζύμη πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
  • Παίρνουμε κουπάτ της αρεσκείας μας και κόβουμε τα μπισκότα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και τα μπισκοτάκια με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Ανάλογα με το πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε και πόση ποσότητα από το κάθε ένα χωρίζουμε τη ζαχαρόπαστα. Φοράμε γάντια. Παίρνουμε χρώμα με οδοντογλυφίδα και το σκουπίζουμε πάνω στη ζαχαρόπαστα. Δουλεύουμε την ζαχαρόπαστα όπως τις πλαστελίνες. Αν η ζαχαρόπαστα ξεραθεί την αλείφουμε με λίγο νερό και ξανά δουλεύουμε. Αν βάλουμε πολύ νερό τη διορθώνουμε με λίγη άχνη. Κρατάμε καλυμμένη με μεμβράνη όση ποσότητα ζαχαρόπαστας δεν χρησιμοποιούμε εκείνη την ώρα. Μπορούμε εναλλακτικά να αγοράσουμε χρωματιστή ζαχαρόπαστα.
  • Αφού έχουμε το χρώμα της αρεσκείας μας, ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε με κουπάτ στο σχήμα που θέλουμε. Αλείφουμε ελαφρά με λίγο νερό την πλευρά της ζαχαρόπαστας που θα κολλήσουμε στο μπισκότο. Κολλάμε και αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς.
  • Στολίζουμε τα μπισκότα όπως μας αρέσει.
Μπισκότα με Ζαχαρόπαστα