Αρνάκι Γιουβέτσι με Χυλοπίτες
Κατηγορία: Αρνί – ΚατσίκιΜερίδες
4
μερίδεςΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
2
hours30
λεπτάΣυστατικά
150γρ. χυλοπίτες μακριές, ανάλογα για πόσο τρώτε
1-1,5 κιλό αρνάκι καθαρισμένο από τα λίπη και τα κόκαλα
2 κύβοι Knorr για κοκκινιστά
Πάπρικα καπνιστή
500ml χυμό φρέσκιας ντομάτας
Λίγο χυμό συμπυκνωμένο ή 1 κ.σ. πελτέ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Νερό
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα ταψί το αρνάκι, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τους κύβους, το νερό και το λάδι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 2-3 ώρες, μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό το κρέας.
- Όταν έχει ψηθεί το αρνάκι προσθέτουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά.
Αξιολόγησε