Αρνάκι Γιουβέτσι με Χυλοπίτες

Αρνάκι Γιουβέτσι με Χυλοπίτες

Recipe by Ευγενία Πολίχνη ΑργυροπούλουΚατηγορία: Αρνί – Κατσίκι
Μερίδες

4

μερίδες
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

2

hours 

30

λεπτά

Συστατικά

  • 150γρ. χυλοπίτες μακριές, ανάλογα για πόσο τρώτε

  • 1-1,5 κιλό αρνάκι καθαρισμένο από τα λίπη και τα κόκαλα

  • 2 κύβοι Knorr για κοκκινιστά

  • Πάπρικα καπνιστή

  • 500ml χυμό φρέσκιας ντομάτας

  • Λίγο χυμό συμπυκνωμένο ή 1 κ.σ. πελτέ

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Νερό

  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα ταψί το αρνάκι, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τους κύβους, το νερό και το λάδι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 2-3 ώρες, μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό το κρέας.
  • Όταν έχει ψηθεί το αρνάκι προσθέτουμε λίγο νερό και ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά.