Κατσικάκι Στιφάδο

Στιφάδο Κατσικάκι

Recipe by Ρουλα ΛυρουΚατηγορία: Αρνί – Κατσίκι
Προετοιμασία

40

λεπτά
Μαγείρεμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • 1½ κιλό κατσικίσιο κρέας

  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο

  • 2 κρεμμύδια

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • Λίγο λάδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Μπούκοβο

  • 1 ποτηράκι κρασί

  • 2 ώριμες ντομάτες

  • Λίγο πελτέ ντομάτας

  • 3 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζουμε σε κρύο νερό.
  • Βράζουμε το κρέας σε μπόλικο νερό για 2-3 λεπτά, από τη στιγμή που πάρει βράση. Στραγγίζουμε το κρέας και το ξεπλένουμε καλά.
  • Βάζουμε στη χύτρα το κρέας, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, σκόρδο, σοτάρουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει το κρέας για 20 λεπτά.
  • Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια, να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Αφού περάσουν τα 20 λεπτά ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις τριμμένες ντομάτες, λίγο πελτέ, φύλλα δάφνης, κανέλα, λίγο θυμάρι και λίγο νερό.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και να βράσουν τα κρεμμυδάκια.
Κατσικάκι Στιφάδο