Στιφάδο Κατσικάκι
Κατηγορία: Αρνί – ΚατσίκιΠροετοιμασία
40
λεπτάΜαγείρεμα
60
λεπτάΣυστατικά
1½ κιλό κατσικίσιο κρέας
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
1 ποτηράκι κρασί
2 ώριμες ντομάτες
Λίγο πελτέ ντομάτας
3 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια από το προηγούμενο βράδυ και τα βάζουμε σε κρύο νερό.
- Βράζουμε το κρέας σε μπόλικο νερό για 2-3 λεπτά, από τη στιγμή που πάρει βράση. Στραγγίζουμε το κρέας και το ξεπλένουμε καλά.
- Βάζουμε στη χύτρα το κρέας, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, σκόρδο, σοτάρουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει το κρέας για 20 λεπτά.
- Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια, να πάρουν λίγο χρώμα.
- Αφού περάσουν τα 20 λεπτά ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις τριμμένες ντομάτες, λίγο πελτέ, φύλλα δάφνης, κανέλα, λίγο θυμάρι και λίγο νερό.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και να βράσουν τα κρεμμυδάκια.

Αξιολόγησε