Αρνάκι Λεμονάτο με Πιλάφι

Αρνάκι Λεμονάτο με Πιλάφι

Recipe by Κυριακη ΜανηΚατηγορία: Αρνί – Κατσίκι
Προετοιμασία

1

hour 
Μαγείρεμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κρέας:
  • 2 κιλά αρνάκι

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • Δάφνη

  • Φρέσκια ρίγανη

  • Θυμάρι

  • 1 καυτερή πιπεριά

  • Αλάτι

  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

  • 2 λεμόνια

  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

  • Για το πιλάφι:
  • 500γρ. ρύζι

  • 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο

  • Μανιτάρια

  • Καλαμπόκι κονσέρβα

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 κύβος με κάρυ

Εκτέλεση

  • Για το κρέας:
  • Κόβουμε το αρνί, το αλευρώνουμε και το περνάμε από τηγάνι. Το βάζουμε σε μια χύτρα.
  • Στο λάδι του τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μετά τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη, τη φρέσκια ρίγανη, το θυμάρι, την καυτερή πιπεριά, το αλάτι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
  • Δένουμε τη σάλτσα με τα λεμόνια και το κορν φλάουερ.
  • Για το πιλάφι:
  • Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει.
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον κύβο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στο ρύζι όλα τα παραπάνω και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το ρύζι με το αρνάκι.