Αρνάκι Λεμονάτο με Πιλάφι
Κατηγορία: Αρνί – ΚατσίκιΠροετοιμασία
1
hourΜαγείρεμα
60
λεπτάΣυστατικά
- Για το κρέας:
2 κιλά αρνάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Δάφνη
Φρέσκια ρίγανη
Θυμάρι
1 καυτερή πιπεριά
Αλάτι
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 λεμόνια
1 κ.σ. κορν φλάουρ
- Για το πιλάφι:
500γρ. ρύζι
1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
Μανιτάρια
Καλαμπόκι κονσέρβα
1 κρεμμύδι
1 κύβος με κάρυ
Εκτέλεση
- Για το κρέας:
- Κόβουμε το αρνί, το αλευρώνουμε και το περνάμε από τηγάνι. Το βάζουμε σε μια χύτρα.
- Στο λάδι του τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και μετά τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, τη φρέσκια ρίγανη, το θυμάρι, την καυτερή πιπεριά, το αλάτι και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το αρνί.
- Δένουμε τη σάλτσα με τα λεμόνια και το κορν φλάουερ.
- Για το πιλάφι:
- Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον κύβο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στο ρύζι όλα τα παραπάνω και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το ρύζι με το αρνάκι.
Αξιολόγησε