Μπισκότα
Κατηγορία: Κουλουράκια – ΜπισκόταΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
15
λεπτάΣυστατικά
500γρ. φαρίνα
1 ζαχαρούχο γάλα
250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο (αν τα θέλετε σοκολατένια)
Σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο σε μπολ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ.
- Ρίχνουμε την βανίλια, τις σταγόνες και σταδιακά το αλεύρι, και με μια κουτάλα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί το αλεύρι με το υπόλοιπο μείγμα.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε σε 2 μπολ.
- Στο ένα ζυμάρι βάζουμε το κακάο και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθεί.
- Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει το βούτυρο.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα πατάμε λίγο και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Στο άσπρο ζυμάρι βάζουμε μερικές σταγόνες σοκολάτας από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν είναι από έξω τραγανά και μέσα μαλακά. Δεν είναι πολύ γλυκά.
Αξιολόγησε