Μπισκότα

Μπισκότα

Recipe by Martha NeiΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

15

λεπτά

Συστατικά

  • 500γρ. φαρίνα

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

  • 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 2 βανίλιες

  • 2 κ.σ. κακάο (αν τα θέλετε σοκολατένια)

  • Σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο σε μπολ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  • Ρίχνουμε την βανίλια, τις σταγόνες και σταδιακά το αλεύρι, και με μια κουτάλα ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί το αλεύρι με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και τα βάζουμε σε 2 μπολ.
  • Στο ένα ζυμάρι βάζουμε το κακάο και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθεί.
  • Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει το βούτυρο.
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα πατάμε λίγο και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Στο άσπρο ζυμάρι βάζουμε μερικές σταγόνες σοκολάτας από πάνω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν είναι από έξω τραγανά και μέσα μαλακά. Δεν είναι πολύ γλυκά.