Κρακελέ Λεμονιού
Κατηγορία: Κουλουράκια – ΜπισκόταΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
15
λεπτάΑναμονή
1
ώραΣυστατικά
110γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου
120γρ. ζάχαρη
1 αυγό́
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Χυμό από 1 λεμόνι
Το ξύσμα από 2 λεμόνια
270γρ. αλεύρι
8γρ. μπέικιν πάουντερ
Κίτρινο χρώμα υγρό́ ζαχαροπλαστικής
100γρ. ζάχαρη αχνή για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το αυγό́, τη βανίλια, το αλάτι, τον χυμό́ λεμονιού́, το ξύσμα και χτυπάμε. Ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστική τόσο όσο, να πάρει ένα χρώμα κίτρινο.
- Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πρώτα με κουτάλι, μετά ζυμώνουμε με τα χέρια. Αν το χρώμα της ζύμης δεν είναι ζωηρό́ κίτρινο βάζουμε λίγες σταγόνες χρώμα ακόμα.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα.
- Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες, τις βουτάμε στην αχνή ζάχαρη πολύ́ καλά́ και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 10-15 λεπτά́.
Σημειώσεις
- Γευστικά́ μπισκότα, με άρωμα λεμονιού, ιδανικά́ με τον καφέ.
Αξιολόγησε